10 Nisan 2015

Çocuklar İçin Lezzetli Menüler IV: Peynirli Kabak Topları - Kağıtta Sonbahar Meyveleri

Peynirli Kabak Toplari*

Hazırlık Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika

Malzemeler (12 tane için)

2  yemek kaşığı zeytinyağ
500 gr kabak ince ince doğranmış
1/2 limonun suyu
1 çırpılmış yumurta
2 yemek kaşığı (tepeleme) rendelenmiş parmesan/pecorino (herhangi bir sert peynir kullanılabilir)
1/2 top mozzarella (küçük parçalara bölünmüş)
50 gr ekmek kırıntısı
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
Taze çekilmiş karabiber





1. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Fırın kabınızın içini hafifçe yağlayın.
2. Tencerede zeytinyağını orta ısıda kızdırın ve önceden doğramış olduğunuz kabakları 10 dakika kadar çevirin. Sonrasında bir tabağa koyun. 
3. Diğer tüm malzemeleri ve pişirdiğiniz kabakları (biraz soğuduktan sonra) bir kabın içinde karıştırın. İsterseniz karabiber ekleyin. (Peynir kullandığınız için ekstra olarak tuz eklemenize gerek olmayabilir).
4. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp top haline getirip fırın tepsinize yerleştirin. 15 dakika kadar pişirin.


Hazırladığınız topları derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Pişirmeden evvel iyice çözülmüş olmalarına dikkat etmelisiniz.


Kağıtta Sonbahar Meyveleri** (9 aydan itibaren)

Hazırlık Süresi: 10 dakika (30 dakika  üzümler için)
Pişirme Süresi: 7 dakika

Malzemeler

2 çay kaşığı kuru üzüm
1 taze incir
1/4 elma
1/4 armut
1/4 vanilya çubuğu

1. Bir kaseye üzümleri koyun ve üzerlerini kaplayacak kadar ılık su ilave edin. Yaklaşık yarım saat üzümler şişene kadar bekleyin.
2. Fırını 200 dereceye ayarlayın.
3. İnciri iyice yıkadıktan sonra kurulayıp dörde bölün. Her bir parçayı tekrar dörde bölün. Bir kaseye yerleştirin.
4. 1/4 elma ve armutu soyun, küçük küçük doğrayın, incirin üzerine ekleyin.
5. Vanilya çubuğunu dikey olarak kesip içindeki çekirdekleri ilave edin.
6. Üzümleri süzüp meyve karşımına ilave edin.
7. Meyve karşımını yağlı kağıdın içine yerleştirip ağzını kapatın.Yedi dakika fırında pişirin.

İsteğe bağlı olarak, fırından çıkardığınızda meyvelerin üstüne çok az limon suyu sıkıp servis edebilirsiniz. Bu pişmiş meyve salatası tek başına güzel bir tatlı oluyor, ancak ben arada yoğurtla beraber servis edip akşamüstleri ara öğün olarak da veriyorum kızıma. Alain Ducasse ve Paule Neyrat bebeğiniz büyüdükçe meyvelerin ölçüsünü arttırabileceğinizi belirtiyor.

Afiyet olsun!

*Bu tarif Nikki Duffy' nin "River Cottage Baby & Toddler Cookbook" adli kitabindan alınmıştır.
**Bu tarif Alain Ducasse' ın "Cooking for Kids From Babies to Toddlers: Simple, Healthy, and Natural Food" adlı kitabından alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder