20 Mart 2015

Çocuklar İçin Lezzetli Menüler (III): Havuçlu Mercimek Çorbası - Fırında Vaniyalı Şeftali

Havuçlu Mercimek Çorbası*

Hazırlık Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 30 dakika





Malzemeler (3-4 Kişi)

2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 soğan (kabaca doğranmış)
1 parça sarımsak (tercihe bağlı)
1 kereviz sapı (kabaca doğranmış)
4 büyük havuç (soyulmuş, dilimlenmiş)
75gr kırmızı mercimek
500ml sebze suyu/tavuk suyu/su
Taze çekilmiş karabiber ve tuz (tercihe bağlı)

1. Zeytinyağı orta ateşte tencerede ısıtın. İçine soğan, sarımsak, kereviz sapı ve havuçları ekleyin, ısıyı düşürüp yavaş yavaş çevirerek 10 dakika pişirin.
2. Soğanlar şeffaflaşmaya başladığında mercimeği ilave edin ve suyu ekleyin (sebzelerin üstünü örtecek kadar su olmalıdır, gerekirse biraz daha ilave edebilirsiniz). Kaynadıktan sonra, altını kısıp 15-20 dakika pişirin.
3. Sebzelerin piştiğinden emin olduğunuzda çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirin. Uzerine  peynir rendesi ve ekmekle de servis edebilirsiniz.

Ufak bebekler için aynı tarifi daha az su kullanarak daha yoğun bir püre halinde de pişirebilirsiniz.

Fırında Vanilyalı Şeftali*

Hazırlık Süresi: 5 dakika
Pişirme Süresi: 20 dakika

Malzemeler

Tereyağ (istediğiniz kadar, ben 1 yemek kaşığı kadar kullanıyorum)
2 şeftali ya da nektarin (2 ye bölünmüş, çekirdeği çıkarılmış)
1/2 vanilya çubuğu

1. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Isıya dayanıklı bir kabın içine tereyağ sürün. Şeftalileri iç kısımları yukarı bakacak şekilde fırın kabınıza yerleştirin.
2. Her bir şeftalinin üstüne fındık büyüklüğünde tereyağ koyun. Vanilya çubuğunu küçük parçalara bölün ve her bir şeftalinin içine yerleştirin.
3. Şeftalileri fırında 20 dakika boyunca pişirin.
4. Şeftalileri fırından çıkarıp, vanilya çubuklarını atın. Sade olarak servis edebileceğiniz gibi, yanında yoğurt, krema ya da vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

*Bu tarifler Nikki Duffy' nin 'River Cottage Baby & Toddler Cookbook' isimli kitabından alınmıştır.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder